آهنگ بی کلام

صبر کنید
می 24, 2020 DAW چیست؟

DAW چیست؟ 

با نفوذ کامپیوترها به عرصه‌های مختلف از جمله صنعت موسیقی، استودیوهای ضبط موسیقی نیز از این هیجان بی نصیب نمانده و وارد این دریای تکنولوژی مدرن شدند. در این مقاله به معرفی کامل نرم‌افزارهای آهنگسازی و وی‌اس‌تی می‌پردازیم.

همزمان با ورود کامپیوترها به استودیوهای موسیقی، نرم‌افزارها جایگزین سیستم‌های آنالوگ ضبط و ادیت صدا شدند. این نرم‌افزارها را DAW یا نرم‌افزار میزبان می‌نامند. این در حالی است که بسیاری از مهندسین صدا در استودیوها هنوز از دستگاه‌های آنالوگ یا مدولار دیجیتال چند لایه (Multitrack) از جمله ADATs و DA-88s، استفاده می‌کنند؛ هیچ مقایسه‌ای بطور مطلق نتوانسته توانایی، کیفیت صدا و مقرون به صرفه بودن ضبط صدا مبتنی بر کامپیوتر و سیستم‌های ضبط امروزی را ثابت کند. بیایید نگاهی به اینکه DAW امروزی به کدام سمت پیش می‌رود و چگونه می‌توان یک سیستم ضبط مناسب برای استودیوی خود یا  ضبط زنده انتخاب کنیم، بیندازیم.

 

 daw چیست؟

همانطور که می‌دانید، “DAW” مخفف “Digital Audio Workstation” ایستگاه (سیستم کامپیوتری) صوتی دیجیتال” است. بعد از دریافت معنی DAW این جمله را به ذهن بسپارید که “در صورتی که موضوع همیشه به مخاطره افتد، شما با آن سازگار می‌شوید”.

اما مفهوم واقعی و درست DAW چیست؟ اول از همه، هنگامی که اکثر مردم از DAW نام می‌برند، آنها به یک نرم‌افزار فکر می‌کنند؛ در صورتی که DAW سیستم ضبط و یک ایستگاه کاری که اجزای مختلف دارد (در برخی موارد شما هر یک از این اجزا را به طور جداگانه می‌خرید، در موارد دیگر شما می‌توانید یک مجموعه “کامل و جامع” شامل همه چیز که شما از نرم‌افزار تا سخت‌افزار نیاز دارید دریافت کنید) اشاره می‌کنند:

کامپیوتر: قلب سیستم DAW شما، کامپیوترتان است. تفاوتی نمی‌کند که این کامپیوتر مک یا ویندوز باشد. کامپیوتر و اجزای فرعی آن (هارد دیسک ها، و غیره) معین می‌کنند که چه تعداد شما می‌توانید تراک را در یک زمان ضبط و پخش کنید، چه تعداد پلاگین (افزونه) شما می‌توانید در یک پروژه صوتی استفاده کنید، ویرایش‌ها چه مدت طول می‌کشند و …

DAW چیست؟

نرم‌افزار صوتی دیجیتال: اگر کامپیوتر شما قلب سیستم DAW شماست، پس نرم‌افزاری که شما انتخاب می‌کنید مغز آن محسوب می‌شود! که آن را نرم‌افزار میزبان می‌نامند. این نرم‌افزار که شامل همه‌ی موارد مورد نیاز است، یک استودیوی زنده‌ی مجازی در داخل کامپیوتر شما ایجاد می‌کند. به طور کلی تعدادی از بسته‌های نرم‌افزاری DAW وجود دارند که پیدا کردن نرم‌افزار میزبانی که برای شما بهترین باشد، می‌تواند یک چالش باشد. اما خبر خوب این است که، تمام برنامه‌های کاربردی نرم‌افزار DAW موجود هستند؛ حتی آنهایی که رایگانند مانند GARAGEBAND – که بطور شگفت‌انگیزی قدرتمند است و می‌تواند بیشتر از آن چیزی که ما به احتمال زیاد همیشه نیاز داریم انجام دهد (البته، نه همه‌ی نیازهای حرفه‌ای را).

 

مهمترین مسئله در ارتباط با نرم‌افزار DAW (یا هر نرم‌افزاری متناسب با موضوع) یافتن برنامه‌ای است که با روش آهنگسازی و کار صوتی شما بهترین هماهنگی را داشته باشد. این هماهنگی می‌تواند شامل ابزارهای نرم‌افزار یا حتی طراحی در ساختار یا حتی طراحی در نوع نت‌نویسی و ویرایش موسیقی باشد. اگر شما و فرایند خلاقیت با یک روش خاص کار کند، شما تمایل به انجام برنامه‌ای که شما را مجبور به کار با یک روش کاملا متفاوت می‌کند، نخواهید داشت؛ بنابراین نرمافزار میزبان خود را مطابق با سلیقه‌ی شخصی خود انتخاب کنید تا شما را برای خلق آثار هنرمندانه تحریک سازد.

خوشبختانه، بسیاری از شرکت های نرم‌افزاری DAW نسخه‌ی دمو (نسخه‌ی نمایشی) نرم‌افزار خود را ارائه می‌کنند. یا ممکن است یک نسخه‌ی “سطح مقدماتی” بسیار ارزان از بسته نرم‌افزاری ارائه دهند که به شما اجازه‌ی تست نرم‌افزار قبل از خرید کامل آن را می‌دهد. بسیاری از این نسخه‌های “موقتی یا Trial” می‌توانند به نسخه‌ی کامل با تفاوت در قیمت به روز رسانی شوند؛ بنابراین شما قبل از هر چیزی نسبت به خرید نرم‌افزار مطمئن شوید تا دچار اشتباه نشوید.

DAW چیست؟

رابط صوتی دیجیتال (ِDigital Audio Interface):  اکنون شما یک کامپیوتر دارید و نرم‌افزارهای صوتی دیجیتال خود را انتخاب کرده‌اید. در حال حاضر شما نیاز به گرفتن صدا در داخل و خارج از کامپیوتر و نرم‌افزار دارید. کامپیوتر شما ممکن است دارای یک رابط صوتی دیجیتال (کارت صدا) متناسب با استفاده‌های متداول از یک کامپیوتر شخصی باشد. برای مثال، تقریبا تمام مکینتاش‌ها، قابلیت‌های صوتی ورودی و خروجی دارند و برخی از رایانه‌های شخصی تحت ویندوز شامل یک کارت صدا یا سیستم صوتی تعبیه شده در آن هستند. هر چند، شما کیفیت بهتر و انعطاف پذیری بیشتر را بخواهید، کیفیت صوتی بالاتری نیاز خواهید داشت؛ مگر اینکه شما مبدل‌های خارجی آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به آنالوگ را اضافه کرده باشید. این روزها، بیشتر رابط های صوتی با اکثر بسته های نرم‌افزاری سازگار هستند؛ اما همه چیز با هر چیز دیگری کار نمی کنند. مطمئن شوید که قبل از خرید بررسی های لازم را با مشاور فروش خود در تهران ملودی انجام داده‌اید.

 

رابط های صوتی دیجیتال مناسب : برای کار کرد بهتر نرم‌افزار DAW ، شما نیاز به یک رابط صوتی حرفه‌ای تر با کیفیت بالاتر خواهید داشت؛ بعضی از بسته‌های DAW همراه با رابط صوتی هستند و در بیشتر موارد مجزا سفارش داده می‌شوند. شما رابط سخت‌افزار صوتی خاص را با هر نرم‌افزار DAW که می‌خواهید ترکیب و مطابقت می‌دهید. خوشبختانه، بیشتر رابط‌های امروزی دارای درایورهایی است که آنها را تقریبا با هر نرم‌افزار کاربردی DAW مطابقت می‌دهد. بسیاری از رابط‌های صوتی امروزی از طریق فایر وایر یا کابل یو اس بی به کامپیوتر متصل می‌شوند که داده‌ها را این طریق میان نرم‌افزار میزبان و رابط صوتی جا به جا می کنند.

 

وی اس تی پلاگین ها (Virtual Studio Technology): پلاگین‌ها برنامه‌های نرم‌افزاری کوچک (کمکی) هستند که در داخل نرم‌افزار میزبان شما کار می‌کنند و قابلیت‌های نرم‌افزار میزبان شما را گسترش می‌دهند. در اغلب موارد، پلاگین ها به صورت پردازنده‌ها و افکت‌هایی از جمله: کمپرسورهای نرم‌افزار، لیمیترها، ریورب‌ها ، تغییر دهنده‌های گام صوتی و… است.

اما در مرحله پیشرفته‌تر پلاگین‌هایی به صورت سازهای مجازی  Virtual Instruments ساخته شده‌اند که شما تنها با نوشتن نتT این سازهای مجازی را به صدا در آورده و همانند نوازنده ها قطعات شما را به اجرا در می‌آورند. این یک تکنولوژی عالی برای آهنگسازان، تنظیم کنندگان و ترانه سرایان است که در محیط نرم‌افزاری خود سازهای متنوع و با کیفیت را داشته باشند.

DAW چیست؟

شتاب دهنده‌های پردازش صوتی دیجیتال (DSP Acceleration ): اکثر وظایف در یک DAW، به خصوص پردازش و ویرایش، برای کار کردن نیاز به DSP (پردازش سیگنال دیجیتال) دارند. این توانایی پردازش از DSP کامپیوتر شما منتقل می‌شود. اگر شما هنگام کار با نرم‌افزارهای میزبان بیش از حد توان DSP کامپیوتر به آن فشار بیاورید، دچار مشکلاتی در اجرای نرم‌افزار خواهید شد، بنابراین در این شرایط شما نیاز به شتاب دهنده‌های DSP دارید. همه آنها کار مشابهی انجام می‌دهند: به شما اجازه اجرای پلاگین‌های بیشتری در پروژه بدون اضافه کردن بار پردازش در کامپیوترتان را می‌دهند. بسیاری از شتاب دهنده‌های DSP به اجرای یک پلاگین‌های شرکت خاص اختصاص داده می‌شوند:

TC Electronic Power Core، Universal Audio UAD وWaves Netshell APA-32 و APA-44 مثال هایی از این نوع هستند که هنگام استفاده از آنها تنها پلاگین‌های مختص خود را پردازش کرده و اگر پلاگین‌های دیگری را درون پروژه اجرا کنید پردازش همچنان بر عهده‌ی کامپیوتر شما است. شتاب دهنده‌های دیگر، مانند کارت‌های Digidesign Accel می‌توانند پلاگین‌هایی که با فرمت کارت و نرم‌افزار میزبان مشخص شده را پردازش کنند.

 

انتخاب بهترین DAW

انتخاب نرم‌افزار مناسب برای استودیوی خود یک گام بسیار مهم است. نمی‌توان گفت این انتخاب مرگ یا زندگی در کار شما تلقی می‌شود. اما داشتن نرم‌افزار مناسب به معنای در اختیار داشتن ابزار مناسب برای شکوفا‌سازی خلاقیت و صرف نکردن هزینه‌های اضافی و خریدن زمان مناسب برای پرورش ایده‌های خود را دربر خواهد داشت. فراتر از رابط کاربر، نقاط قوت برنامه را دنبال کنید تا با آنچه شما می خواهید انجام دهید در یک راستا قرار گیرید.

 

قبل از اینکه شما یک DAW را بکار بگیرید نمونه سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

 

Q: آیا آهنگسازی من مبتنی بر استفاده از لوپ است؟

A: پس برنامه‌ای که در ارتباط با فایل های Acid و REX است، که دارای ویژگی های ایجاد لوپ بوده، و می تواند با زمان صوتی مطابقت داشته باشد!

 

Q: آیا من برای پردازش، توانمند هستم؟

A: در اینصورت به دنبال نرم‌افزاری دارای توانایی پذیرش طیف گسترده‌ای از پلاگین‌های در دسترس باشید.

 

Q: آیا من با تعداد زیادی از سینتی سایزرهای نرم‌افزاری کار می کنم؟

A: بررسی کنید که فرمت پلاگین‌های سینتی سایزرهای مجازی که شما می‌خواهید استفاده کنید پشتیبانی شده باشد، و مقدار زیادی از لاین های MIDI در دسترس باشد.

 

Q: آیا من علاقه‌ای به مسترینگ دارم؟

A: اطمینان حاصل کنید که پردازشگرهای مجازی مناسبی در نرم‌افزار میزبان مورد نظر ارائه شده و یا در پذیرش پلاگین‌های مسترینگ منعطف باشد.

 

Q: آیا من نیاز به رکورد تعداد لاین‌های زیاد به صورت همزمان را دارم؟

A: سازگاری نرم‌افزار میزبان با رابط های مختلف سخت‌افزاری که دارای ورودی/خروجی های متعدد از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

Q: آیا من یک موسیقیدان آموزش دیده که نیاز به دیدن و استفاده از نت موسیقی دارد، هستم؟

A: برخی DAWs قابلیت نمایش نت‌های میدی (MIDI) را دارا بوده و برخی نت‌ها را به صورت استاندارد نمایش نمی‌دهند.

DAW چیست؟

برای بهتر انتخاب کردن، سوالات دیگری را برای خود مطرح کنید تا نتایج بهتری را بگیرید. این ایده‌ی خوبی برای تدوین لیست خود از ویژگی هایی که باید داشته باشند و همچنین لیستی است از مواردی که شما آرزو می‌کنید داشته باشید. سپس شروع به تطبیق دادن بسته‌های نرم‌افزاری DAW مختلف در مقابل آنچه شما می‌خواهید انجام دهید. با کاربران دیگر صحبت کنید، اطلاعات سایت تهران ملودی را بررسی کنید، و پس از آن لازم است با مشاور فروش خود در تهران ملودی برای اطلاعات کامل و برخی دیدگاه واقعی اینکه چگونه DAWs های مختلف کار می‌کنند و هر کدام چه برتری دارند، تماس بگیرید.

به یاد داشته باشید که شما همچنین می توانید برخی از بسته‌ها را با هم از طریق تکنولوژی ReWire ترکیب کرده و از مزایای دو نرم‌افزار میزبان به صورت همزمان استفاده کنید.

در پایان، خبر خوب این است که شما نمی‌توانید بیش از حد دچار اشتباه شوید. تمام بسته‌های نرم‌افزاری DAW با قدرت فوق العاده و یک آرایه‌ی به ظاهر بی پایان از ویژگی‌های موجود، تولید می‌شوند. هر کدام را که احساس راحتی می‌کنید انتخاب کنید و مشغول راه‌اندازی و خلق شاهکارهای موسیقی خود شوید!

 

DAW چیست؟ ✅

منبع :  music.khafan.company

 

? قابل ذکر است که وبسایت ایزی موزیکال با در بر داشتن انواع آهنگ بی کلام ، منبع و مرجع خوبی برای تمرین خوانندگی و همچنین صداسازی و سلفژ است.
کافیست به بخش آهنگهای بی کلام این وبسایت مراجعه کنید و از بین صدها آهنگ بی کلام در سبک های مختلف، آهنگ های مورد علاقه خود را انتخاب و تهیه کنید ، و با آنها هر روز تمرین کنید ، و یا در مهمانی ها و جمع ها، هنر خود را به دیگران نشان دهید.

 

آهنگ بی کلام خوانندگان ایرانی

آهنگ بی کلام خوانندگان خارجی

انواع بیت (Beat) رپ ، ترپ ، هیپ هاپ

 

کانال تلگرام ایزی موزیکال :

Teleg Address Logo 2 DAW چیست؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *