پارتیتور
اصطلاح پارتیتور (Partitur) در موسیقی چیست ؟
این واژه برگرفته از واژه آلملنی (Partitur) میباشد و در انگلیسی شیت موزیک (Sheet Music) گفته می شود که معادل فارسی آن صفحه موسیقی است . پارتیتور به صفحه هایی شامل نت های موسیقی گفته می شود که برای اجرای همزمان چندین ساز نت نویسی شده است . همانطور که گفته شد پارتیتور برای اجرای چندین ساز به صورت همزمان است و به همین دلیل هر یک از خطوط حامل متعلق به یک ساز یا گروهی از سازهای هم خانواده است که ملودی را به صورت همزمان اجرا می نمایند . خطوط میزان هم متناسب با نوع موسیقی و با توجه به تمام خطوط حامل به صورت عمودی و یکسان ترسیم می شوند و در نتیجه میزانبندی ها متناسب با مجموع نت حامل ها و کل پارتیتور انجام میگردند .
پارتیتور و رهبر ارکستر
با توجه به این که هر ارکستری از ساز های بسیاری تشکیل می شود و برای هماهنگی این ساز ها به پارتیتور نیاز است ، در نتیجه رهبر ارکستر نیز برای هر ارکستر به یک پارتیتور با توجه به ساز هایی که در آن ارکستر استفاده می شوند نیاز دارد و برنامه کلی اجرای آن ارکستر را از روی همان پارتیتور رهبری و اجرا می نماید .
خلاصه ای از مفهوم پارتیتور یا صفحه نت در موزیک
در این مقاله به بررسی مفهوم و اصطلاح پارتیتور و جایگاه آن در موسیقی پرداختیم و فهمیدیم که پارتیتور همان صفحه نت هایی است که برای نواختن چندین ساز همزمان استفاده می شود .
اگر شما هم اطلاعات دیگری در این رابطه دارید لطفا با ما در میان بگذارید تا بتوانیم در اختیار دیگر همراهان سازودهل قرار دهیم و همچنین اگر مطالب فوق را مفید و تاثیر گذار دانستید برای کسانی که به آنها و پیشرفتشان اهمیت میدهید بفرستید . در نهایت بی اندازه از شما سپاسگزاریم که وقت گرانبهای خود را به مطالعه این مطلب اختصاص دادید و این باعث افتخار ماست که شما را در جمع خودمان داریم . امیدواریم که توانسته باشیم رضایت شما را جلب کرده باشیم .
صفحهٔ اول پارتیتور اپرای شاهزاده ایگور، اثر الکساندر برودین
منبع : ویکیپدیا
? قابل ذکر است که وبسایت ایزی موزیکال با در بر داشتن انواع آهنگ بی کلام ، منبع و مرجع خوبی برای تمرین خوانندگی و همچنین صداسازی و سلفژ است.
کافیست به بخش آهنگهای بی کلام این وبسایت مراجعه کنید و از بین صدها آهنگ بی کلام در سبک های مختلف، آهنگ های مورد علاقه خود را انتخاب و تهیه کنید ، و با آنها هر روز تمرین کنید ، و یا در مهمانی ها و جمع ها، هنر خود را به دیگران نشان دهید.
انواع بیت (Beat) رپ ، ترپ ، هیپ هاپ
کانال تلگرام ایزی موزیکال :