در این بخش قصد داریم تا شیوهای جدید برای قلمه زدن این گل زیبا را به شما معرفی کنیم. قلمه زدن گل رز با سیب زمینی، تجربه جدیدی است که کار را برای افرادی که در امر باغبانی مبتدی هستند بسیار ساده و آسان میکند. با ما همراه باشید.
قلمه زدن گل رز با سیب زمینی به مهارت و تجهیزات خاصی نیاز ندارد و کاری به ظاهر ساده است، اما دارای نکاتی است که باید بدانید تا بهترین نتیجه را از قلمه زدن به این روش بگیرید. سیب زمینی باعث میشود تا شاخهها رطوبت خود را قبل از ریشهزنی از دست ندهند و مواد غذایی بیشتری در اختیار قلمه گل رز قرار میگیرد.
طرز قلمه زدن گل رز با سیب زمینی
1 – طول شاخه باید بین 15 تا 20 سانتیمتر باشد. توجه داشته باشید، ساقهای که برای قلمه زدن انتخاب کردهاید، باید به کلفتی یک مداد، راست و فاقد پیچ و تاب باشد.
2 – قلمه را به صورت اوریب از گیاه مادر جدا کنید. همچنین دقت کنید محل برش ساقه، دقیقاً در زیر جوانه باشد.
3 – برگهای اضافی ساقه را جدا کنید و فقط یک جفت برگ بالایی قلمه را نگه دارید تا بیشتر انرژی گیاه صرف ریشه زایی شود، همچنین بهتر است، تیغها را از نیمه زیر قلمه بکنید.
4 – چند عدد سیبزمینی متوسط و درشت را انتخاب نموده و با چاقو حفرهای داخل آن ایجاد کنید. قلمه رز را درون سوراخ فرو کنید و سیب زمینی را داخل خاک گلدان یا باغچه قرار دهید. سیب زمینی باعث میشود تا شاخهها رطوبت خود را قبل از ریشهزنی از دست ندهند و مواد غذایی بیشتری در اختیار گیاه قرار میگیرد.
5 – بعد از قرار دادن سیب زمینی در داخل گلدان، باقیمانده خاک را روی آن بریزید و در صورتی که میخواهید قلمه ها را در باغچه بکارید، در قسمتی از باغچه که در طول روز آفتابگیر است، چالهای به عمق ۱۵ سانتیمتر حفر کنید و کف آن را با کمی ماسه نرم به ضخامت ۲ سانتیمتر بریزید و سپس سیبزمینی را جایگذاری کنید و اطراف آن را با ماسه بپوشاید.
6 – گلدان حاوی قلمهها را در محیطی روشن اما به دور از نور مستقیم خورشید و با دمایی حدود ۲۰-۱۸ درجه سانتیگراد قرار دهید. در روش قلمه زدن گل رز با سیب زمینی حفظ رطوبت هوا و بستر بسیار مهم است که میتوان با استفاده از روش کشیدن یک پلاستیک شفاف بر روی قلمهها و یا غبار پاشی روزانه به حفظ رطوبت هوا کمک کرد. دقت کنید محیط کاشت نیز باید همواره مرطوب بماند تا ریشهها شکل گیرند.
7 – ریشه زنی گل رز در این روش، ممکن است چند هفته طول بکشد.
8 – بعد از گذشت چند هفته، ریشهها در اطراف و داخل سیب زمینی تشکیل میشوند. لازم به ذکر است، بعد از ریشهدار شدن گل رز، نیازی به جدا کردن سیب زمینی نیست و گیاه به رشد خود ادامه میدهد.
منبع : setare.com