آهنگ بی کلام

صبر کنید
مارس 2, 2019 تغذیه سالم بر اساس بودجه

🔹 تصور غلطی است که تغذیه مناسب، گران و پرهزینه‌ است. درواقع این‌گونه نیست. راه‌های بسیاری وجود دارد که شما می‌توانید به کمک آنها، درحالی‌ که تغذیه مناسب و رژیم متوازنی را حفط می‎کنید، پول خود را نیز پس‌انداز کنید.

نکته‌های عملی زیر را دنبال کنید. آنها به شما کمک می‌کنند تا هزینه خرید را پس‌انداز کرده و هم‌زمان، از تغذیه مناسب برخوردار باشید!

خرید هوشمندانه

– لیست خریدی تهیه کنید و بر آن اساس خرید کنید.

– برای وعده‌های غذایی و خوراکی‌های هفته آینده برنامه‌ریزی کنید.

– محصولاتی که خاص و یا رو به کاهش هستند را تغییر دهید.

– وقتی سیر هستید، خرید کنید. زیرا در هنگام گرسنگی، خرید بیشتری انجام می‌دهید.

– مواد فاسد نشدنی مانند برنج و ماکارونی را به‌ صورت فله‌ای خریداری کنید.

– گوشت را به‌ صورت فله‌ای خریداری و فریز کنید.

– خرید تفننی داشته باشد. مثلاً، قصابی محل زندگی شما، ممکن است گوشت ارزان‌تری داشته باشد یا کشاورزان / بازارهای کشاورزی، میوه‌ها و سبزی‌ها ارزان‌تر (و تازه‌تری) داشته باشند.

– میوه و سبزی‌های تازه را زمانی که در فصل خودشان هستند و ارزان‌تر و باکیفیت بهتری هستند، خریداری کنید.

– خرید مواد غذایی “اضافه” مانند کیک، بیسکوئیت، چیپس، نوشیدنی‌ها و دسرها را که دارای فواید تغذیه‌ای کمتری هستند، محدود کنید.

 

ایده‌های غذایی

– از خرید غذاهای آماده پرهیز کنید، زیرا عموماً گران‎تر هستند.

– در برنامه غذایی خود سبزیجاتی نظیر کاهو داشته باشید. کاهو زودتر از بروکلی هضم می‌شود. بنابراین در روزهای بعد از خرید، همراه غذای خود سالاد میل کنید.

– وعده‌های اصلی و میان وعده با کربوهیدرات (GL) پایین را انتخاب کنید. نان سبوس‌دار، برنج باسماتی یا دونگارا و ماکارونی بخرید. زیرا آنها منبع مقرون‌به‌صرفه انرژی و مواد مغذی هستند.

– حبوبات (مانند نخود، عدس، لوبیا قرمز و لوبیا سفید) را به غذاهای گوشتی بیفزایید تا هزینه را کاهش داده و دستور غذا را گسترده کنید.

– توفوها پروتئین ارزانی برای کل خانواده هستند. توفو را جایگزین گوشت موجود در خوراک، کاری‌ها و یا حتی کباب نمایید.

– سبزی‌های منجمد دارای عمر مفید طولانی‌تری نسبت به سبزی‌های تازه هستند و به‌ اندازه سبزی‌های تازه، مغذی و عموماً ارزان‌تر بوده و کیفیت بهتری دارند.

– غذا را در حجم زیاد بپزید و برخی از پس‌مانده‌های غذا را فریز کرده و در هفته کاری برای وعده‌های غذایی ناهار و شام آنها را گرم کنید.

 

نکته‌هایی برای نگهداری

– میوه‌ها را به‌ طور جداگانه و در دمای اتاق نگهداری کنید.

– اگر برخی میوه‌ها زودتر از بقیه میوه‌ها می‌رسند، آنها را جداگانه نگهداری کنید. این امر اجازه نمی‌دهد تا بقیه میوه‌ها به‌ سرعت فاسد شوند.

– زمانی که میوه‌ای رسید، آن را نشسته داخل یخچال قرار دهید.

– سبزی‌های سبز، برگ‎دار و مخصوص سالاد را نشسته داخل یخچال در یک کیسه شفاف یا فریزری نگهداری کنید.

– پیازها، سیب‌زمینی‌ها و سیر را در جای خنک، تاریک و خشک و مکانی با دمای مناسب نگه‎ دارید.

– نان را در فریزر یا یخچال نگهداری کنید.

– غذاهای باقیمانده را برچسب زده و تاریخ آن را روی آنها بنویسید.

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

◽ منبع : nestle.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *